20 november 2007

Üks vana lugu loodusharidusest ja internetist

On esimese mai õhtu 2007 aastal Tallinnas. Kuulan Robert Johnsoni plaati. Teen oma uude blogisse esimest sissekannet. Tahes tahtmatult mõtlen siinsetele sündmustele. Erinevalt Eestist leiab Põhja-Korea ametlikult uudistesaidilt http://www.kcna.co.jp/index-e.htm ainult positiivseid sõnumeid. Muideks Robert Johnsoni aegses Ameerikas oli integratsiooniga kõik korras. Mister Colt oli probleemid üheseltmõistetavaks teinud. Eks näis kas meil aastakümnete jooksul ka asi laheneb. Niipalju päevapoliitikast.

Eestis saadi suure asjaga hakkama. Terve hulga juriidiliste ja füüsiliste isikute töö tulemusena saab jälgida on-lines must-toonekure Tooni pesa, parim viis Looduskalendrist. Päevik ja tutvustused on kolmes keeles - Eesti, Vene ja Inglise. Kuigi pilt hakib jne on see suur asi. Must toonekurg on üks ohustatumaid liike üldse. Huvi pidi asja vastu ka suur olema, oma 12000 vaatajat päevas. Analoogseid asju netis tegelt palju http://www.newyorkwild.org/webcams/webcams.htm ja http://www.peregrine-foundation.ca/Web_Cams/Etobicoke/index.htm. Googlest otsinguga nest webcam saab hulga vasteid. Nii et mõte pole uus. Kuigi pildi ja heli kvaliteet pole miskit erilist (Eesti teadagi vaene riik), on kolmekeelne päevik jms lisaväärtus, mis meie tegijad esirinda seab. Sellele võrdset nagu esmapilgul 20 minuti jooksul netist ei leidnudki. Kahju, et selline tore ettevõtmine päevapoliitika varju jääb.

20. aprilli Õpetajate Lehes ilmus artikkel Google Earth – väljakutse kooligeograafiale http://www.opleht.ee/Arhiiv/2007/20.04.07/aine/8.shtml. Lisaksin oma geograafist õelt saadud kolm linki http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=15.298683+19.429651&layer=&ie=UTF8&z=23&ll=15.298684,19.429651&spn=0.001291,0.002698&t=k&om=1&iwloc=addr,

http://en.geo-trotter.com/ ja http://blog.outer-court.com/archive/2007-03-07-n12.html. Mis on kooligeograafia ja pärisgeograafia vahe. Google Earth on üks paljudest maailma globaliseerumise ja kommunikatsiooni hüppelise arengu tulemustest. Google esitab väljakutse mitte ainult kooligeograafiale vaid ka vast kogu maailmale muuhulgas ka Google Earth projektiga ja Eesti kooligeograafiale. Aga väljakutse esitajaid on teisigi.

Kommentaare ei ole: